Best Conservatory or Orangery Installation

(over £35,000)

Clearview Home Improvements – Holt


Clearview recently completed a remarkable project on a property with a traditional
appearance for the client, Mr & Mrs Holt, who were looking for the design and construction
of a stone-built annex adjacent to their home. The client had a grand vision for their annex
and wanted it to be in keeping with the traditional features of their home to blend seamlessly
as though it was an original part of the architecture.

To create an annex which would match their home’s traditional features, the choice of
materials was key in helping to realise their vision. Stone walls, coupled with large wooden
lodger columns, were selected to create a timeless look that would fit with both traditional
and contemporary architectural styles. The wooden columns not only add a touch of
elegance to the build, but also underscore Clearview's commitment to environmentally
friendly, renewable, and durable materials. A defining feature of the annex is the flat rubber
roof crowned with a stunning large glass dome, flooding the space with natural light.
Beginning the build in the winter season did make the project challenging to being with due
to adverse weather conditions, but our team navigated this with expert planning and
adaptability.

What makes this project stand out are the various design elements used in the time frame
completed, a swift 6-week turnaround. The various design features used creates an annex
that not only complements the style and architecture of the property, but it showcases
Clearview's expertise in delivering innovative and visually appealing solutions for our clients.
Rigorous planning, realistic goal setting, regular progress monitoring, and effective
communication were key in being able to complete this amazing transformation in the 6-
week timeframe.

This project showcases Clearview’s ability to transform architectural visions into reality.

Grabex Windows


The customer, Sophisticated Construction Ltd, approached us with the architectural plans
for a rear extension to the property in Kingston upon Thames, Southview Warren Park, which
featured oversized glazing installed at 2 of its sides meeting neatly to create a corner
opening. So far none of the systems could meet their design brief, as there were a few
further requirements that had to be met. The extension was to become a spa room opening
to the garden, and housing a sauna, steam room, large lounge area and connected to the
swimming pool and gym area. No particular system was specified, so the customer came to
us looking for recommendations.

Overall architectural slimline aesthetic was of the utmost importance to the customer. The
planned corner glazed doors featured 5 oversized panels of the total length of 12.5m, and the
other shorter side of 7.5m consisted of 3 panels, with triple track specified, and with the
glass-to-glass connection of the fixed panels being crucial to the overall aesthetic! Only 2 of
the panels at both sides were to be motorised. The doors also had to be in the custom RAL
1013 Oyster White (to complement the look of the stone finish of the extension)and in marine
grade coating due to the character of the extension.

Lomax + Wood


Lomax + Wood was selected ahead of specialist Garden Room suppliers for this wonderful
project in Shenfield, Essex. Lomax + Wood was able to provide and fit made-to-order timber
windows, doors and a roof lantern at a fraction of the inflated prices provided by Garden
Room specialists. Working closely with the designer and client not only was this beautiful
timber garden room added to the substantial property but all the main house windows were
supplied as well.

Radcliffe Glass and Windows


The project is a single storey Apex extension with open plan design from the kitchen into the
new structure and a set of Bi-Folding Doors on the same elevation from the existing home.

Sherborne


Surrey Hills Project - the brief here was to remove the existing tatty & sad looking structure
and create a modern contemporary & stylish addition to this stunning property that not only
complimented the existing home but encouraged year round use of this space.
This was a very unique and interesting project that involved a lot of work liaising with the
client & their architect before the final proposal was agreed upon.
Care had to be taken as the properly sits in an area of the Surrey Hills that is part of an area
of outstanding natural beauty, ensuring that the local authorities planning & conservation
officers were happy with the proposal was paramount.

SolarFrame Direct


The customer approached SolarFrame to replace their existing Victorian polycarbonate
conservatory that was completely unusable, due it being too warm in the summer months
and too cool in the winter months. They hadn't used the space in years and it had become a
wasted space in their home. The customers worked with our design consultant Tom, to
achieve the look they were looking for. After visiting our flagship showroom, and sourcing
inspiration on pinterest, the customer provided Tom with the brief that they wanted an
orangery with bi-folds and Tom provided his expert knowledge to create the ultimate modern
design.

Tyneside Home Improvements


The client's vision encompassed the construction of a light and spacious home office situated
at the rear of their double garage, seamlessly extending into the garden. The primary goal
was to create an inviting workspace that could be used throughout the year, demanding
careful consideration of both heating during the winter months and cooling solutions for the
summer. The project had to strike a balance between functionality as a productive office and
aesthetic harmony with the client's existing home.

One crucial aspect of the project was its versatility. The client sought a design that could
easily adapt to alternative uses in the future. This included the potential transformation of
the space into a gym or a summer room, should the need or desire arise. The project aimed
to meet these requirements by delivering a multifunctional, comfortable, and aesthetically
pleasing workspace that could evolve to accommodate the client's evolving needs and
preferences.

YES Glazing Solutions

Cheltenham Crittall project is a captivating transformation of a historic grand hotel into a
stylish and contemporary home. This architectural endeavour showcases the seamless fusion
of heritage and modernity, with a prominent focus on the elegant Crittall W20 windows and a
stunning lean-to roof conservatory.